m
r

adidas House Party på Way Out West

Visa inte -artiklar
/ Övrigt

Alla lyckliga skitar som har biljett till lördagens Way Out West-festival kan krydda sin upplevelse med delikat DJ-dunk från en uppsjö av eminenta skivlirare samt skamlöst skateboardskrammel från det svenska adidas-teamet.
adidas firar nämligen 60-årsjubileum och vill att så många som möjligt ska komma på deras House Party. "Väg att gå!" som man säger i västerlandet.

Kolla in flygbladen (svenska för flyers) för alla detaljer.

Burnsidebuffé

Beauty & The Beast del 7 på Epicly Later'd

Visa inte -artiklar
/ Övrigt

Hela denna episod från Anti Hero och Girls gemensamma turné ägnas en av skateboardkosmos allra heligaste platser - Burnside. Gammalt orört filmmaterial blandas med trevliga historier om ett strävt, ungt nittiotal.
Men jag har faktiskt också skatat Burnside. Under en resa till Nike-högkvarteret för några år sedan gick jag upp vid halv sju och rullade iväg genom ett soligt och vinterkrispigt Portland. Jag tog Burnside bridge över Willamettefloden, gjorde en u-sväng och befann mig plötsligt i skateboardkulturens Gördetsjälvmekka.
En ensam och förmodligen ganska alienerad rollerbladare skavde omkring nere i böjarna men som skateboardåkare var jag ensam på platsen. Och visst var det så svårskatat som jag trott. Men det roligaste med parken var hur man faktiskt skatade igenom dess historia. De äldsta delarna som är dåligt gjutna, kinkade och knaggliga övergår i sektioner som är närmast Stapelbäddsliknande perfekta.
Jag åkte mig svettig och avslutade min pilgrimssession med att ta ett foto på mig själv utförandes en frontside carve. Slut på historien.

Grattis Sarah!

Visa inte -artiklar
/ Övrigt

Vill bara passa på att skicka en snabb gratulation till Sarah Meurle som i helgen fortsatte sitt succétåg över världen. Niondeplatsen i VM för en månad sedan följdes nämligen i söndags upp med en sjätteplats i EM i Basel.

Livet går vidare

Södertälje skatepark alldeles strax klar

Som Orre Wennberg en gång sade: 'Skatespots ska vara perfekta'.
Visa inte -artiklar
/ Övrigt

Känns som att allt viktigt i mitt liv just nu händer i staden där jag föddes för 35 år sedan.
För en månad och tre dagar sedan gick min älskade vän Johan Florell bort. Johan var också från Södertälje och i fredags samlades Johans vänner från hela landet för en minnesstund på Södertälje kyrkogård. Där tog vi ett oerhört smärtsam men i slutändan välgörande farväl av Johan.
Efter minnesstunden var vi flera som tog oss ned till den blivande skateparken vars streetdel jag har utformat och jag kunde först inte tänka på något annat än att Johan aldrig fick välsigna platsen med sin oefterlikneliga åkning.
Fast där, mitt i sorgens dunkel, började jag också känna något slags hopp. Parken ser ännu bättre ut i verkligheten än på mina ritningar, mina vänner gav tummen upp och jag kunde se hur mängder av människor kommer att ha årtionden av glädje framför sig, där i min gamla hemstad som hittills har varit så snålt försedd med bra skatespots.
I förrgår for jag åter till Södertälje för att bli intervjuad av lokaltidningen och för att se hur arbetet fortskred. Jag fick se att Pär Magnusson, D-Boy Håkansson och deras Australiensiska kollegor inte bara är otroligt skickliga med mursleven, dom är även riktigt snabba och lördag 22 augusti klockan 16:00 kommer Södertälje Skatepark att invigas.
Här har ni exakt tolv bilder från bygget:

Johan Florell

Visa inte -artiklar
/ Övrigt

"Vem någon är". Redan från början den svåraste frågan i världen att besvara. När frågan ställs om nära vän som nyligen gått bort är svaret inte bara svårt, det är helt enkelt inte längre inom språkets räckvidd, och jag hoppas att ni som har stört er på den förra postens bristande informationsmängd har förståelse.
Men för alla som kände Johan var han en enorm energikälla, en förmedlare av glädje, liv och inspiration. Att Johan inte längre är med oss är obeskrivligt smärtsamt men att få ha levt med honom är en lika stor lycka.
Vintern 2006 startade Johan, jag och Love Eneroth Bellows Skateboards. Ett år senare släppte vi vår första film 'Lurking Class'. Johans del ser ni här bredvid.