m

Burnsidebuffé

Beauty & The Beast del 7 på Epicly Later'd

/ Övrigt

Hela denna episod från Anti Hero och Girls gemensamma turné ägnas en av skateboardkosmos allra heligaste platser - Burnside. Gammalt orört filmmaterial blandas med trevliga historier om ett strävt, ungt nittiotal.
Men jag har faktiskt också skatat Burnside. Under en resa till Nike-högkvarteret för några år sedan gick jag upp vid halv sju och rullade iväg genom ett soligt och vinterkrispigt Portland. Jag tog Burnside bridge över Willamettefloden, gjorde en u-sväng och befann mig plötsligt i skateboardkulturens Gördetsjälvmekka.
En ensam och förmodligen ganska alienerad rollerbladare skavde omkring nere i böjarna men som skateboardåkare var jag ensam på platsen. Och visst var det så svårskatat som jag trott. Men det roligaste med parken var hur man faktiskt skatade igenom dess historia. De äldsta delarna som är dåligt gjutna, kinkade och knaggliga övergår i sektioner som är närmast Stapelbäddsliknande perfekta.
Jag åkte mig svettig och avslutade min pilgrimssession med att ta ett foto på mig själv utförandes en frontside carve. Slut på historien.